عليرضا بهرمان با بيان اين که هم اکنون بخش زيادي از قطعات کتيبه به عراق ارسال شده است در ادامه خاطرنشان کرد: درحال حاضر تعداد هشت قطعه از کتيبه به گريو گنبد حرم حضرت علي (ع)نصب شده است.
وي اضافه کرد: اين پروژه که يکي از مهمترين اقدامات ستاد بازسازي عتبات عاليات عراق به شمار ميآيد، در زمان صدام حسين مورد هجوم و تخريب واقع شد.
به گفته عضو هيأت علمي پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي، با توجه به اهميت تاريخي و ارزشهاي هنري اين کتيبه، لزوم پرداختن به بحث مرمت آن توسط يک تيم کارشناسي از ايران مطرح شد.
اين دکتراي مرمت آثار تاريخي اضافه کرد: براين اساس با هدف نصب مجدد اين کتيبه به گريو گنبد، عمليات مرمت و بازسازي آن از مرحله انتقال به کارگاه مرمت در سال 86 و آماده سازي در سال 87 آغاز شد.
وي با اشاره به اين که در مدت ياد شده مطالعات آزمايشگاهي علمي با هدف فلزشناسي، آسيبشناسي، شيوههاي ساخت، شناسايي هنرمندان، خواندن کتيبه، رديابي شاعر و ابيات کتيبه انجام شد اظهارداشت: براين اساس در حال حاضر عمليات اجرايي کتيبه به معناي مرمت و بازسازي قطعات مفقود شده انجام شده است.
بهرمان با بيان اين که ابعاد کتيبه براساس محيط گريو حرم طراحي شد ادامه داد: طول کتيبه 51 متر و 20 سانتي متر و عرض آن يک متر و 40 سانتي متر اعلام شده است.
مجري پروژه مرمت کتيبه گريو گنبد حرم حضرت علي(ع) تأکيد کرد: اين کتيبه يکي از کتيبههاي نادر است که مشابه آن تا به امروز در آثار تاريخي مشاهده نشده است.
اين دکتراي مرمت آثار تاريخي در ادامه بيان داشت: به دستور نادرشاه افشار گنبد حرم حضرت علي(ع) مطلا و هم زمان با اين کار، ساخت کتيبه انجام شد.
وي با اشاره به اين که تمامي قطعات کتيبه در زمان نادرشاه، داراي امضاء هنرمندان است افزود: تنوع اسامي به کار رفته در اين کتيبه، نشان دهنده تعدد استادکاران بسيار است که آن را در طول مدت سه سال ساخته بودند./118
انتهای پیام/